Eke Pincészet

Boraink

Árlista

Elérhetőségeink

Rendelés

Családunk három generáció óta foglalkozik szőlőtermesztéssel. Pincészetünk a Balaton északi csücskében, Nemesvitán, csendes, festői községben található. A hozzávetőleg 3 hektár szőlőterületünk termőterülete több mint két és fél hektárt foglal magában, mely a környező hegyek tövében található így, Badacsony, Szent György-hegy, Csobánc, valamint Bece hegy, Balatonederics, és Nemesvita területén.
Kezdetekben a bece-hegyi családi birtokon megtermelt szőlőből készült bort a tapolcai borkereskedőknek majd az állami pincegazdaságoknak értékesítettük. A 1980-as évek elején szakcsoporti formában 1 hektár szőlőt telepítettünk, Szent György hegyen és Balatonedericsen, közben a bece-hegyi nádas pincét átalakítottuk és 150 hektoliter fahordóval rendeztük be. Létrehoztuk saját készítésben a szőlő feldolgozás és a borkezelés gépészeti hátterét.

Az első minősített és általunk forgalmazott borok 1987-től datálhatók, a Nemesvitán épített családi házunk alagsorát már kifejezetten borászati célra alakítottuk ki, melyben már fém tartályok is helyet kaptak. Megteremtettük a palackozás feltételeit is. A kilencvenes évek közepén több területtel is növekedtek területeink, Csobánc hegyen Ottonel Muskotály, Badacsonytomajon és Nemesvitán pedig Olaszrizling ültetvényt vásároltuk. Szőlő területeink így több mint 3 hektárra bővültek.

 

A 90’-es évektől kezdődően jelentünk meg komolyabban borainkkal különböző fesztiválokon, rendezvényeken, kereskedelmi mennyiséggel.
1998-tól, hosszú kísérletezés után a késői szüretekkel is elkezdtünk foglalkozni.

 

A bortermelés családi kereteken belül történik, immáron 3. generáció óta. Pincészetünk helyileg a Balaton északi csücskében, Nemesvitán, egy csendes festői környezetben elhelyezkedő községben található. A méretet tekintve kb. 3 hektár szőlőterülettel rendelkezünk, melyből a termőterület 2,7 hektárt foglal magában. Ezek a területek a környező vulkáni eredetű hegyek tövében találhatóak, név szerint a Badacsony, SzentGyörgy-hegy, Csobánc, valamint Bece hegy-en, Balatonedericsen, és pincénk mellett is van szőlőterület.

Boraink között megtalálhatóak a Balatonfelvidék jellegzetes ízein kívül olyan kuriózumok, mint a jégbor. A 90’-es évektől kezdődően jelentünk meg komolyabban borainkkal különböző fesztiválokon, rendezvényeken, kereskedelmi mennyiséggel.

Boraink: SzentGyörgy-hegyi Olaszrizling, Badacsonyi Ottonel Muskotály, Balatonedericsi Zöldveltelini, Cabernet Sauvignon, Cabernet Sauvignon Rose, Késői szüretelésű „Töppedt” Olaszrizling, Olaszrizling Jégbor.

Pincészetünk szeretettel vár mindenkit a pincénél, Nemesvitán, illetve a honlapunkon megtalálható rendezvényeken. Vendégházunknál szálláslehetőséget is tudunk biztosítani több személy, család, baráti társaság részére is.